Category: Звірі і птахи

Галка (лат. Corvus monedula).

Галки – найцікавіші факти

Галки відносяться до птахів роду крук сімейства воронових, причому є одними з найдрібніших пернатих в даному сімействі. Маса дорослої галки рідко перевищує 250 грамів. Зустріти галок можна практично на всій території Європи, за винятком півночі Скандинавії. Крім Європи, ці птахи водяться також на території Сирії, Іраку, Ірану та Афганістану. Іноді їх можна побачити в Сибіру,

Беркут (Aquila chrysaetos) у Національному заповіднику дикої природи Seedskadee, США.

Топ-10 цікавих фактів про орлів

Орли (лат. Aquila) – рід великих хижих птахів сімейства яструбових (Accipitridae). Поширені в Африці, на Євразійському континенті і в Північній Америці, зустрічаються від лісотундри до пустель. Тіло в довжину досягає 75 – 90 сантиметрів, хвіст досить короткий, а крила широкі, у розмаху – до 2,5 метрів, ноги мають оперення до пальців. Будують гнізда на землі,

Журавель американський (Grus americana), Техас, США.

Журавлі – найцікавіші факти

Журавлі (лат. Grus) – один з чотирьох родів сімейства журавлевих (Gruidae). Включає десять видів. Ці великі птахи селяться на водних, переважно на заболочених територіях. Характерна особливість журавлів – наявність на голові бурих наростів і ділянок шкіри, покритих жорстким волосяним покривом. В основному ці птахи харчуються рослинними кормами – насінням, ягодами, коренеплодами, пагонами. Однак при можливості

Цікаві факти про віслюків

Віслюк (лат. Equus africanus asinus), якого ще називають осел або африканський осел – це одомашнена тварина ряду конеподібних (Equiformes) сімейства коневих (Equidae). Дикі предки осла жили в Африці. Вперше віслюки були одомашнені близько 3000 року до нашої ери. Існуючі споріднені дикі види – це кулан (онагр) та монгольський дикий осел. Віслюки використовувались для перевезення вантажів

Щука в акваріумі зоопарку міста Плзень

Щука – цікаві факти

Щука (лат. Esox lucius) – це велика хижа риба сімейства щукових (Esocidae), досить поширена у водоймах Північної півкулі Землі, де зустрічається майже скрізь – в Азії, Північній Америці та Європі. Досягає понад 150 сантиметрів довжини тіла і ваги до 20 кілограмів. Є також повідомлення про значно більші екземпляри. Офіційний рекорд становить 25 кілограмів, він був

1 2 3 4 7