Чашка чаю.Чай – це безалкогольний напій, одержуваний кип’ятінням, заварюванням або настоюванням обробленого та ферментованого листя чайного куща (Camellia sinensis). Чай має освіжаючий, трохи гіркий і терпкий смак. Існує 6 основних різновидів чаю – білий, жовтий, зелений, улун, чорний та пуер. Найпоширеніші з них – білий, зелений, улун і чорний чай. Всі вони отримуються з однієї рослини, і головна різниця між цими різновидами...

Їжа і напої | Переглядів: 64 | Дата: 28.11.2020 | Коментарі (0)

Варена ковбасаКовбаса – це продукт, який подають до столу практично у кожному будинку. Вона може різнитися зовнішнім виглядом і смаковими характеристиками. Існують елітні сорти, вартість яких дуже висока. Їх зазвичай подають до святкового столу. Традиційні варені ковбаси – обов'язковий елемент бутербродів. При цьому мало хто знає, що це ще й дуже цікаве блюдо. У цій статті ми розкриємо цікаві факти про ковбасу, і деякі з них...

Їжа і напої | Переглядів: 81 | Дата: 16.11.2020 | Коментарі (0)

Склянка коров'ячого молока з печивом.Молоко – секрет молочних залоз ссавців жіночої статі. Це єдина їжа, яка забезпечує молодий організм усіма необхідними поживними речовинами. Для людини молоко є цінним харчовим продуктом. Утворення і виділення молока, як правило, пов’язане з актом пологів. Молоко призначене природою для годування дитинчат. В результаті цілеспрямованої діяльності людини деякі ссавці виробляють набагато більше молока, ніж їм...

Їжа і напої | Переглядів: 63 | Дата: 03.11.2020 | Коментарі (0)

Сметана.Сметана – це кисломолочний продукт з високим вмістом жиру. Виробляється з верхнього шару кислого молока, тобто з вершків після молочнокислого бродіння. У промисловому виробництві сметани молоко спочатку відокремлюють (поділяють на вершкове та знежирене), потім отримані вершки пастеризують для знищення шкідливих мікробів і ферментують, роблячи закваску з молочнокислих мікроорганізмів. У магазинах...

Їжа і напої | Переглядів: 69 | Дата: 21.10.2020 | Коментарі (0)

Барвисті цукерки з Кобленця, Польща.Цукерки – це простий кондитерський виріб, виготовлений на основі цукру. Основними інгредієнтами цукерок є цукор, крохмаль, желатин, шоколад, барвники, пігменти та ароматизатори. Основними споживачами солодощів є діти, хоча вони є смачним десертом і для дорослих. Цукерки випускаються різних кольорів та форм. Приблизно 7 років тому в Аргентині до Великодня кондитери виготовили найбільше шоколадне...

Їжа і напої | Переглядів: 82 | Дата: 19.10.2020 | Коментарі (0)

Соєвий соус і боби сої.Соєвий соус – продукт, який колись прийшов до нас з Азії. Людям вдалося адаптувати його для приготування не тільки японських і китайських страв, але і европейських, американських і багатьох інших. Соєвий соус додають в салати, м'ясні та рибні страви і т.д., а японці вливають його навіть у морозиво. Це дійсно унікальний продукт, який, до того ж, має корисні властивості. Соус підкреслює смак інших інгредієнтів і надає...

Їжа і напої | Переглядів: 79 | Дата: 17.10.2020 | Коментарі (0)

Формовий, штучний, желейний мармелад.Мармелад – солодкий кондитерський виріб, отриманий в результаті переробки фруктових пюре, який готується з великою кількістю цукру (понад 50% від усієї маси інгредієнтів). Слово «мармелад» походить від французького «marmelade», запозиченого від португальського «marmelada», що спочатку означало вид фруктового продукту, виготовленого виключно з «marmelo» (айви). У Великій Британії назва...

Їжа і напої | Переглядів: 75 | Дата: 09.10.2020 | Коментарі (0)

Картопля фрі.Картопля фрі (фр. Pommes de terre frites, тобто «смажена картопля») – нарізана та смажена у фритюрі картопля або інші овочі, які використовуються рідше. Подається як самостійна їжа швидкого харчування або як доповнення до запечених або смажених страв, наприклад, риби. Традиційно в країні походження, Бельгії, для смаження використовували яловичий жир. З дієтичної точки зору фрі важко засвоюється. Ця страва...

Їжа і напої | Переглядів: 71 | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

Майонезта картопля фрі.Майонез (від французького mayonnaise) – густий холодний соус, виготовлений з олії, з широким кулінарним використанням. Спочатку майонез виготовлявся власноруч кухарем для потреб на день, а у першій половині ХХ століття почалося промислове виробництво, у тій рецептурі, при якій він може зберігатися довше. Основним інгредієнтом класичного майонезу є оливкова олія. У даний час в кухонній практиці та у промисловому...

Їжа і напої | Переглядів: 68 | Дата: 30.09.2020 | Коментарі (0)

Червоний борщ зі сметаною.Борщ... Ну, хто не знає цей різновид овочевого супу? Його хоч раз в житті пробував кожен. У будь-якої господині свій рецепт борщу, і саме його вона вважає правильним і єдино вірним. Борщ готують і з квасолею, і з болгарським перцем, і т.д., але основний його інгредієнт – буряк, який надає йому характерний червоний колір. У цій статті ми пропонуємо вашій увазі найцікавіші факти про борщ, який...

Їжа і напої | Переглядів: 82 | Дата: 28.09.2020 | Коментарі (0)


1-10 11-20 21-23