Сметана.Сметана – це кисломолочний продукт з високим вмістом жиру. Виробляється з верхнього шару кислого молока, тобто з вершків після молочнокислого бродіння. У промисловому виробництві сметани молоко спочатку відокремлюють (поділяють на вершкове та знежирене), потім отримані вершки пастеризують для знищення шкідливих мікробів і ферментують, роблячи закваску з молочнокислих мікроорганізмів. У магазинах...

Їжа і напої | Переглядів: 33 | Дата: 21.10.2020 | Коментарі (0)

Барвисті цукерки з Кобленця, Польща.Цукерки – це простий кондитерський виріб, виготовлений на основі цукру. Основними інгредієнтами цукерок є цукор, крохмаль, желатин, шоколад, барвники, пігменти та ароматизатори. Основними споживачами солодощів є діти, хоча вони є смачним десертом і для дорослих. Цукерки випускаються різних кольорів та форм. Приблизно 7 років тому в Аргентині до Великодня кондитери виготовили найбільше шоколадне...

Їжа і напої | Переглядів: 32 | Дата: 19.10.2020 | Коментарі (0)

Соєвий соус і боби сої.Соєвий соус – продукт, який колись прийшов до нас з Азії. Людям вдалося адаптувати його для приготування не тільки японських і китайських страв, але і европейських, американських і багатьох інших. Соєвий соус додають в салати, м'ясні та рибні страви і т.д., а японці вливають його навіть у морозиво. Це дійсно унікальний продукт, який, до того ж, має корисні властивості. Соус підкреслює смак інших інгредієнтів і надає...

Їжа і напої | Переглядів: 34 | Дата: 17.10.2020 | Коментарі (0)

Формовий, штучний, желейний мармелад.Мармелад – солодкий кондитерський виріб, отриманий в результаті переробки фруктових пюре, який готується з великою кількістю цукру (понад 50% від усієї маси інгредієнтів). Слово «мармелад» походить від французького «marmelade», запозиченого від португальського «marmelada», що спочатку означало вид фруктового продукту, виготовленого виключно з «marmelo» (айви). У Великій Британії назва...

Їжа і напої | Переглядів: 31 | Дата: 09.10.2020 | Коментарі (0)

Картопля фрі.Картопля фрі (фр. Pommes de terre frites, тобто «смажена картопля») – нарізана та смажена у фритюрі картопля або інші овочі, які використовуються рідше. Подається як самостійна їжа швидкого харчування або як доповнення до запечених або смажених страв, наприклад, риби. Традиційно в країні походження, Бельгії, для смаження використовували яловичий жир. З дієтичної точки зору фрі важко засвоюється. Ця страва...

Їжа і напої | Переглядів: 42 | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)