Майонезта картопля фрі.Майонез (від французького mayonnaise) – густий холодний соус, виготовлений з олії, з широким кулінарним використанням. Спочатку майонез виготовлявся власноруч кухарем для потреб на день, а у першій половині ХХ століття почалося промислове виробництво, у тій рецептурі, при якій він може зберігатися довше. Основним інгредієнтом класичного майонезу є оливкова олія. У даний час в кухонній практиці та у промисловому...

Їжа і напої | Переглядів: 38 | Дата: 30.09.2020 | Коментарі (0)

Червоний борщ зі сметаною.Борщ... Ну, хто не знає цей різновид овочевого супу? Його хоч раз в житті пробував кожен. У будь-якої господині свій рецепт борщу, і саме його вона вважає правильним і єдино вірним. Борщ готують і з квасолею, і з болгарським перцем, і т.д., але основний його інгредієнт – буряк, який надає йому характерний червоний колір. У цій статті ми пропонуємо вашій увазі найцікавіші факти про борщ, який...

Їжа і напої | Переглядів: 38 | Дата: 28.09.2020 | Коментарі (0)

Чупа-Чупс.Назва найвідоміших у світі льодяників на паличці Chupa Chups походить від іспанського дієслова «chupar», що означає «смоктати». Ідея виробництва Чупа-Чупс з'явилася у іспанця Енріке Берната, засновника компанії, коли він побачив матір, яка лає дитину за забруднені руки солодощами, що розтанули. Цукерки того часу були занадто великими для дітей, тому вони частенько бруднили липкими руками одяг. З цього...

Їжа і напої | Переглядів: 45 | Дата: 23.09.2020 | Коментарі (0)

Коричневий швейцарський шоколад.Шоколад – це, мабудь, найулюбленіші ласощі більшості людей на нашій планеті. Були часи, коли шоколад вважався ліками і продавався в аптеках. У цій статті ми розповімо найбільш цікаві факти про шоколад, який є дуже смачним і корисним продуктом. Наука довела зворотний зв'язок між числом вчених, яких нагородили Нобелівською премією, в державі і кількістю шоколаду, який споживають громадяни цієї...

Їжа і напої | Переглядів: 57 | Дата: 15.09.2020 | Коментарі (0)

Цукровий пісок і цукор-рафінад.Цукор – один з найбільш поширених і затребуваних продуктів у світі. Його додають в напої, десерти та інші страви. При цьому, якщо вірити вченим, у великій кількості цукор може принести шкоду організму. Але як же складно відмовити собі в солодкому, побалувати тортиком, цукеркою або іншою стравою. Щоб уникнути проблем, вживати цукор слід в невеликій кількості. Цукор відомий людству вже багато...

Їжа і напої | Переглядів: 48 | Дата: 14.09.2020 | Коментарі (0)