Лимонад домашнього приготування.Лимонад – освіжаючий напій, який вживають фактично цілий рік. Він може мати різний смак – кислуватий, солодкий, з гірчинкою. І колір – жовтий, рожевий, зелений і інші. Напій вживають дорослі і діти різних вікових груп. Зараз – це смачна газована вода. Однак спочатку лимонад не був газованим. Яким же був рецепт і де вперше з'явився напій? Ці та інші цікаві факти про лимонад ми розповімо у...

Їжа і напої | Переглядів: 28 | Дата: 09.08.2020 | Коментарі (0)

Лімбургський сир.Сир – продукт дуже поширений. Його популярні сорти у багатьох з нас можна побачити на столі кожен день, а ось елітний сир коштує часом величезних грошей. Причому далеко не всі здатні по достоїнству оцінити цей продукт – деяким запах якогось дорогого сиру здається просто неприємним. Що ж, скільки людей – стільки і смаків. До початку ХХ століття фермент, необхідний для приготування сиру, отримували...

Їжа і напої | Переглядів: 37 | Дата: 04.08.2020 | Коментарі (0)

Шашлик.Напевно, безглуздо намагатися зараз встановити країну, де приготували перший у світі шашлик. Люди, ледь навчившись добувати вогонь, почали готувати на ньому м'ясо. Але, найімовірніше, це блюдо, в сучасному розумінні, почали готувати на Сході, де склалися оригінальні традиції приготування м'яса. На Русі також готували щось схоже на шашлик. Туші тварин готували на рожні, таке м'ясо називалося...

Їжа і напої | Переглядів: 42 | Дата: 02.08.2020 | Коментарі (0)

Дівчинка ласує цукровою ватою.Ці популярні у всьому світі ласощі мають безліч назв. Наприклад, в Австралії їх називають «чарівний пух», в Англії – «солодкий пух», в Італії – «цукрова пряжа», в Німеччині – «цукрова шерсть». Даний продукт майже повністю складається з цукру, процес його приготування досить простий – у спеціальному апараті цукор розігрівається і починає плавитися. Сам апарат безперервно обертається, цукор продавлюється крізь...

Їжа і напої | Переглядів: 40 | Дата: 01.08.2020 | Коментарі (0)

Прянощі і спеції.Прянощами називають частини рослин, які мають специфічний смак і аромат. Їх додають у страви у невеликих кількостях для поліпшення смаку або запобігання від псування. Всі прянощі мають виключно рослинне походження. Історики стверджують, що прянощі і спеції люди почали застосовувати набагато раніше, ніж сіль. Пояснюється це тим, що в більшості регіонів вони були більш...

Їжа і напої | Переглядів: 50 | Дата: 01.07.2020 | Коментарі (0)


1-5 6-10 11-15 16-20