Цікаві факти про цукерки

Барвисті цукерки з Кобленця, Польща.Барвисті цукерки з Кобленця, Польща.Цукерки – це простий кондитерський виріб, виготовлений на основі цукру. Основними інгредієнтами цукерок є цукор, крохмаль, желатин, шоколад, барвники, пігменти та ароматизатори.

Основними споживачами солодощів є діти, хоча вони є смачним десертом і для дорослих. Цукерки випускаються різних кольорів та форм.

Цікаві факти про цукерки

Приблизно 7 років тому в Аргентині до Великодня кондитери виготовили найбільше шоколадне яйце. Воно мало вагу у 4000 кілограмів. Яйце досягало у висоту понад 850 сантиметрів, а його діаметр становив 500 сантиметрів. Щоб цей «велетень» не впав і не розвалився, навколо нього була споруджена рама з натуральної деревини. Щоб виготовити цей десерт кондитерам знадобилося 14 днів. У створенні яйця брали участь 30 фахівців. Після того, як представники Книги Гіннеса зафіксували рекорд, всі учасники та гості свята отримали по шматочку десерту.

Попереднім рекордсменом було шоколадне яйце з Бельгії. Його висота перевищувала 830 сантиметрів.

На початку століття кондитери з Іспанії виготовили до Дня Всіх Закоханих десерт у вигляді шоколадного серця. На приготування пішло близько 7000 кілограм шоколаду.

Цукеркою-космонавтом можна вважати популярний льодяник на паличці – Chupa Chups. Він був відправлений на космічну станцію «Мир». Астронавтам дуже хотілося солодкого, проте всі інші цукерки представляли в космосі небезпеку. Тому вибір припав на «Chupa Chups». В результаті було навіть знято рекламне відео, яке принесло компанії-виробнику світову популярність. Сама ж цукерка стала дуже популярною серед дітей і дорослих.

Цукерки можуть мати різний смак. Наприклад, в Таїланді виготовляється продукція з перцем чилі. Це солодкі цукерки, після з'їдання яких рот хочеться терміново промити чимось, що нейтралізує гостроту. При цьому їх складно назвати несмачними. Багато туристів, незважаючи на гостроту, поглинають одну цукерку за одною.

Також в Таїланді продаються молочні іриски, виготовлені на основі натуральних компонентів. Кожна така цукерка поміщається в індивідуальну упаковку. Правда, солодкість навряд чи підійде людям з непереносимістю лактози. Всім іншим вона не завдасть шкоди. Зрозуміло, якщо не їсти цукерки кілограмами, а в даному випадку складно зупинитися.

У Фінляндії можна спробувати кислі цукерки, солоні, з сиром і навіть зі смаком нафти. Правда, кому спало на думку спробувати на смак нафту для такого порівняння – складно навіть уявити.

В Америці популярністю користується цукерка, виготовлена у вигляді тростини. Льодяник спочатку був задуманий на честь Різдва. Білий колір – це непорочне зачаття, червоний – кров Ісуса. Форма нагадує англійську букву «J», з якої починається ім'я Христа. Однак зараз ласощі можна придбати і не в святкові дні.

У Бельгії цукерки в основному виготовляються вручну, тому їх вартість набагато вище, ніж ми звикли бачити в наших торгових точках. В середньому вартість таких цукерок становить близько 30 євро за кілограм.

 

Переглядів: 51 | | Теги: їжа
Всього коментарів: 0
avatar