Волошка або волошки (лат. Centauréa) – найвідоміша в Україні небесно-синя польова квітка з роду трав'янистих рослин сімейства айстрових (або складноцвітих). Крім чисто декоративного... |
Баобаб – дерево, яке у багатьох асоціюється з могутньою і сильною рослиною, що зустрічається в далеких заокеанських країнах. І насправді в цьому є частка істини. Баобаб у природному... |
Кріп – одна з найбільш поширених на пострадянському просторі приправ. Рослина додається в різні страви і надає їм пікантних ноток. Кріп (у розмовному стилі також використовується... |
Мандарини майже у кожного з нас асоціюються з новорічними святами. Від одного лише запаху цитрусових мимоволі згадується ялинка з подарунками під нею, виникає святковий... |
Полуниця – це не тільки смачний плід, але й дуже корисний. Прийнято вважати, що це ягода. Цікавий факт про полуницю в тому, що з точки зору ботаніки – це невірно. Такої рослини... |
Капуста – популярний овоч, на основі якого готують різні страви або вживають його в їжу в чистому вигляді. Існує велика кількість різновидів рослини. При цьому далеко не всі вони... |
Мухомори – гриби, які прийнято вважати небезпечними для життя і здоров'я. При цьому вони активно використовуються в медичних цілях. Більш того, мухомори їдять численні... |
Айва – смачний плід, який з якоїсь причини залишається недооціненим. Найчастіше на основі айви готується варення, компоти, різні десерти. При вживанні в їжу плід має терпкий... |
Помідор – овоч, який користується великою популярністю серед дітей і дорослих. Він може бути червоного, рожевого, жовтого або навіть чорного кольорів. Плід має різний розмір і... |
Смородина або порічка – смачна ягода, яка має велику кількість корисних властивостей. З неї готують варення. Плоди використовують для приготування пирогів, соусів, компотів та... |