Category: Звірі і птахи

Нерозлучники Фішера (Agapornis fischeri).

Найцікавіші факти про папуг

Папуги – екзотичні птахи, які відрізняються яскравим забарвленням і товариськістю. Багато видів прекрасно навчаються. В результаті, вони можуть виконувати нескладні трюки, говорити і навіть співати, причому досить чисто. Прийнято вважати, що папуги можуть жити 100 років. Насправді це не так. У цій статті ми розкриємо цікаві факти про папуг і розвіємо найбільш поширені міфи про

Велика синиця (Parus major)

Найцікавіші факти про синиць

Синиця (лат. Parus) – найчисленніший рід співочих птахів сімейства Синицевих. Це досить поширені дрібні птахи. У них досить велика голова, майже прямий загострений дзьоб, потужні лапи і кігті. Крила короткі і округлі, хвіст середньої довжини. Протягом більшої частини року синиці зустрічаються в зграях з іншими видами птахів, наприклад – повзиками, підкоришниками та іншими дрібними співочими

Тиранозавр рекс

Цікаві факти про тиранозавра

Тиранозавр (лат. Tyrannosaurus) – рід динозаврів-тероподів з сімейства Tyrannosauridae. Єдиний представник роду – тиранозавр рекс (або королівський; скорочено – ті-рекс). Тиранозавр був найстрашнішим і найкривавішим динозавром, який коли-небудь існував на нашій Землі. Знайдено близько 30 скелетів цих страшних тварин, які збереглися в різних станах. У тиранозавра була голова довжиною більше одного метра, великі і гострі

Лебідь-кликун (Cygnus cygnus)

Лебеді – найцікавіші факти

Лебеді (лат. Cygnus) – це найбільший рід птахів з сімейства качкових (Anatidae), ряду гусеподібних (Anseriformes). Їх розмах крил може досягати трьох метрів, а важать вони від 3 до 15 кілограмів. Самці та самки завжди дуже схожі, без статевого диморфізму. Лебедине пір’я або повністю біле, або являє собою суміш чорного та білого, при цьому білий варіант

Горностай в альпійському поясі Гімалаїв у Північній Індії.

Горностай – цікаві факти

Горностай (лат. Mustela erminea) – ссавець з цінним хутром з сімейства куницевих, ряду хижаків. В Україні підвидів мало, він зустрічається майже по всій території країни, крім Криму та приморських районів Донецької і Запорізької областей. За даними Міжнародного союзу охорони природи та природних ресурсів, горностай є одним із найменш зникаючих видів ссавців, його загальна популяція стабільна.

1 5 6 7 8 9 10