10 фактів про найшкідливіші продукти

Цікаві факти про шкідливі продукти

Якщо ви мрієте схуднути – необов’язково катувати себе моторошними дієтами і щодня проводити години у спортзалі. Достатньо лише виключити зі свого раціону всі шкідливі продукти, або хоча б деякі з них. Їх не так вже й багато. Отже…

Цікаві факти про шкідливі продукти

Чіпси. Картопля, по суті, не найкорисніший продукт – крохмаль та й годі, а в чіпсах і зовсім нічого корисного і натурального – канцерогени, ароматизатори, підсилювачі смаку і олія. Регулярне споживання чіпсів може призвести до онкозахворювань та проблем із вагою. Те ж саме стосується і картоплі-фрі.

Газована вода. Чи знаєте ви, що навіть гуаш, розведена у воді і приправлена ​​цукром не така шкідлива, як кольорова газировка? Вважається, що фаст-фуд найкраще запивати газованою водою, але це лише хитрий маркетинговий хід. Насправді газировка посилює почуття голоду, і вам хочеться з’їсти ще один гамбургер. До речі Кока-Кола Лайт ні скільки не краще за звичайну Колу. В ній міститься замінник цукру, який набагато шкідливіший.



Майонез. Йдеться лише про магазинний майонез. Якщо ви припините його вживати, самі помітите, як талія стане трохи менше у обсязі. До речі, сюди ж можна додати кетчуп та інші соуси, які містять підсилювачі смаку, ароматизатори, жири і ніяких натуральних компонентів. Натомість спробуйте вживати нежирну сметану. Набагато смачніше та корисніше.

Фаст-фуд. Крім швидкості приготування та ціни у фаст-фуду немає жодних плюсів. Хоча для швидкого та нешкідливого вгамування голоду можна спокійно приготувати бутерброд з овочів, сиру та шинки.

Сіль та цукор. Їх ще називають білою смертю. Сіль перешкоджає виведенню води з організму і відкладається у непотрібних місцях. Цукор для всіх, хто худне, є ворогом номер один. Але якщо повністю відмовитись від цих продуктів неможливо, варто просто обмежити споживання – наприклад, не досолювати їжу і звикнути до природного смаку продуктів. А цукор також можна замінити медом.

Ковбаса і копчене м’ясо
Ковбаса і копчене м’ясо.

Ковбаси та копченості. Ви ніколи не зможете напевно відгадати, з чого і коли зроблені сосиски. Копчення і соління м’яса потрібне лише для тривалішого зберігання продуктів. Звісно, ​​вся користь продукту з часом зникає, а трупні прояви не припиняються. Тільки ось помітити це покупець не в змозі через ароматизатори та підсилювачі смаку.

Алкоголь. Шкода алкоголю і так усім очевидна. Якщо ви вживаєте алкоголь стабільно хоча б раз на тиждень, це вже алкоголізм. Якщо не знаєте, як можна тверезо провести свято – також. Почати відмовлятися від алкоголю можна з відмови від дешевих алкогольних напоїв. Ну, а потім просто знайти непитущу компанію.

Солодке. Серед найшкідливіших солодощів можна виділити льодяники, мармелад, жувальні цукерки. Насправді вони шкідливіші за шматок торта через барвники і ароматизатори, що містяться в них. Хочеться солодкого? Їжте мед, сухофрукти або гіркий шоколад.

Смажене. Смаження на маргарині та соняшниковій олії призводить до утворення канцерогенів і вбиває всі корисні властивості їжі. Крім того, під час обсмажування частина рідини замінюється маслом, що призводить до підвищення калорійності продукту. Замість смаження можна злегка обсмажити продукти до рум’яної скоринки, а закінчити приготування в духовці або пароварці.

Білий хліб. Свіжі булочки або білий хліб звичайно дуже смачні, але в них немає нічого корисного, тому що борошно, з якого вони готуються, очищене від поживної клітковини. Тож набагато корисніше їсти цільнозерновий хліб.



Якщо вам сподобалася стаття, будь ласка, поділіться з друзями в соцмережах!

Вам також може сподобатися